11-03-06

heen en terug naar Wallonië

Rit Wielertoeristen Moen, 55,81 km, 2u19', 24,02 km/u

Deze namiddag meegedaan met een tocht van de wielertoeristen van WTC Moen. Was een toer te vergelijken met een TT, maar dan voor wielertoeristen natuurlijk. Er was keuze uit een rit van 25 km en één van 50 km. We (Kurt, Steven, Rik en ikzelf) kozen voor de 50 km, de 25 km was voor de vrouwen van onze club ... Annelies en Berre ... 't Was wel voor wielertoeristen, maar we reden de tocht toch met de mountainbike, behalve Rik die zijn koersmachien uit zijne stal gehaald had.

We vertrokken langs het kanaal richting Bossuit om daar via de Schelde tot in Avelgem te rijden. Was redelijk lastig langs de Schelde met een schuine tegenwind. Daar maar in waaiers (!?) beginnen rijden met Kurt waarop Steven en Rik in de tweede waaier (!?) terecht kwamen, met andere woorden, ze waren gelost ...

Via Avelgem ging het naar Slaffie (Escannafles dus) richting Pottes/Celles, gelukkig met de wind in de rug. Hier en daar ging het zelfs een beetje op en neer. Het was daar heel rustig rijden. Bijna geen enkele wagen tegengekomen, maar het was daar dan ook autoloze zaterdag (is het niet Rik ?). Na Celles ging het richting Molenbaix om via Velaines en Mourcourt aan de Mont-St.-Aubert aan te komen.

De Mont-St.-Aubert werd niet beklommen maar letterlijk en figuurlijk links gelaten. Na de Mont-St.-Aubert ging het opnieuw richting Molenbaix. Het tweede deel van de rit, met tegenwind dus, kon beginnen. Na Molenbaix, waar er nog een nijdig klimmetje genomen werd, ging het richting Pottes om net voor Pottes richting Hérinnes in te slaan. Een welgekomen stukje, want met de wind in de rug. Maar dat duurde niet lang ... Terug op de grote weg (Hérinnes - Escannafles) was het weer ferm tegenwind. De eerste paar honderden meters werden aan een rustig tempo gereden. Tot ... tot Rik zich niet meer kon inhouden en er "ne snok" aangaf. Rik kon volgen, ikzelf ook, maar Steven werd er genadeloos afgereden.

In Pottes werd de Schelde opnieuw overgestoken en ging het via Helkijn en de Oudenaardsesteenweg richting Rokershoek in Sint-Denijs. Daar de achterkant van het bos van Bossuit richting Kanaal Kortrijk-Bossuit om zo terug in Moen te arriveren.

In Moen in de Gilde nog iets gedronken en na een halfuurke de bike weer op richting thuishaven !

Cube

20:43 Gepost door Cube | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

*** vind dat je leuk kan schrijven, groetjes

Gepost door: Viv | 11-03-06

Hallo cube, een heel mooie parcour afgelegd.
Fijne zaterdagavond en groetjes.
Mireille.

Gepost door: mireille | 11-03-06

°°° Niet te veel last gehad van het weer?


Groetjes

Gepost door: emiel | 11-03-06

lekker actief bezig! bij deze kom ik hier ook mijn nieuw siteke promoten
g-lovertje.skynetblogs.be er is wel nog wat werk te verrichten daar maar binnekort ziet het er perfect uit ;-)

Gepost door: g*lover | 12-03-06

De commentaren zijn gesloten.