17-04-06

over palingen, bossen en hill 62

51,58 km, 2u30', 20,55 km/u

Deze morgen heel vroeg (rond 7u) vertrokken om te gaan biken. We waren dus weer goed zot vandaag ... Eerst Steven gaan ophalen, nog gestopt bij de bakker om een croissanske, en dan naar de Gilde waar Nick en Kurt al vol ongeduld stonden te wachten om naar Zillebeke te vertrekken. Een halfuurke later waren we er al, nog vijf minuten later was ook onze laatste bikecompagnon, onze "geliefde" hond Dark Dingo er ook met zijn "ferari". Vlug ingeschreven en we waren klaar voor weer een voormiddag op de fiets.

Er werd onmiddellijk gestart met een toerke, eigenlijk een half toerke, rond Zillebeke Vijver om via een doortocht door een boerhof aan de alomgekende boomgaard van Zillebeke te arriveren, waar ons het eerste stuk onverhard voorgeschoteld werd. Hét teken voor Nick om er al aan te sleuren, we waren amper een paar km onderweg ... Goed om onmiddellijk de adem van de rest af te snijden ... We gaan er toch iets moeten op vinden om hem in het begin van ne TT eens aan banden te leggen. Van deze boomgaard ging het, meestal on-road, richting de stapsteentjes rond Hill 62 en het Drieblotenbos om uiteindelijk in Geluveld aan te komen.

Tussen Geluveld en de eerste bevoorrading in Zandvoorde kregen we nog een enorm lang stuk off-road voorgeschoteld. Heel mooi maar ook redelijk lastig door de zuigende ondergrond. Deze "tactiek" van de organisatoren zouden we ook de rest van deze TT tegenkomen. Heel lange stukken on-road (te lange stukken), afgewisseld met heel lange stukken off-road. Iets wat we in feite niet gewoon zijn ... Na die lange strook off-road, dus in Zandvoorde aangekomen voor de eerste bevoorrading, en waar we jammer genoeg het plaatselijke motocrossparcours niet op mochten. Vorig jaar zat het er nochtans wel in ...

Na de bevoorrading ging het richting Houthem, waar we het volgende lange stuk off-road gepresenteerd kregen, een zone langs de spoorweg Ieper-Komen. Opnieuw het sein voor onze laagvlieger (Nick dus) om er vandoor te gaan. Ongeveer 2,5 km verder (in Komen) vonden we hem terug, maar was het wel efkes wachten op Kurt, die blijkbaar zijn beste dag niet had vandaag. Had blijkbaar ergens te veel in gezeten (zou het de wijn en de paaseieren kunnen zijn ?) de voorbije dagen. Wat daarna volgde was een enorm lang stuk ... ja, inderdaad, on-road. Was in feite zo een oude spoorwegbedding die ze daar in beton gegoten hadden. Een strookje van zo een slordige 4 km, van Komen naar Warneton, met de wind pal op kop. Het sein voor de medebikers om in mijn wiel te gaan hangen (ggggrrrrrr), en geen enkele die onvernam (nog ne keer gggrrr), dus ook onze laagvlieger van dienst (weer Nick dus) niet.
Van Warneton ging het opnieuw richting Komen om na een paar km aan de tweede bevoorrading te komen.

En wat kregen we na de tweede bevoorrading ? Inderdaad weer een ellenlange strook off-road, maar weerom een heel schone ! Opnieuw langs de spoorweg Ieper-Komen, maar deze keer in de richting Ieper, van Houthem tot in Hollebeke. In Hollebeke ging het richting Groeneburgbos, waar we nog een paar mooie stroken onverhard en zelfs een paar korte nijdige hellingen mochten oprijden. Na deze bossen door- en rondgereden te hebben, werd het tijd om het domein van de Palingbeek te dwarsen. Was al een paar keer door dit domein gereden, en wist dus dat het hier modderig kon liggen, was vandaag niet anders. Maar ... het was wel overal berijdbaar, dus niet moeten afstappen en ook niet op mijn smikkel gevallen deze keer. Via het Molenbos ging het recht naar Zillebeke waar we na 51 km biken opnieuw aan de start stonden ...

In feite wel een mooie tocht door de lange stroken off-road, maar veel te lange stroken (saaie) on-road stukken. Volgende week wordt het andere koek met een paar beklimmingen van Tiegemberg, Kwaremont en Kluisberg. De TT die na de escapades van Wouter vorig jaar, gekend staat als de "TT van de kramp in de drie benen" ... Heestert dus !

Cube

21:16 Gepost door Cube | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** een serieuze rit geweest, amaai !!

Gepost door: Borriquito | 17-04-06

De commentaren zijn gesloten.