24-04-06

over klimmen en stof eten

62,02 km, 3u30', 20,61 km/u

Gisterenmorgen (ja gisteren, want ben het vandaag, maandag, aan het schrijven) van thuis met de bike vertrokken naar Heestert. Onderweg nog Berre, Steven en zijn twee 'kozens' opgepikt in Moen, nog een koffie gedronken in de Gilde, en rond 8u15 gearriveerd in Heestert. Uiteindelijk rond 8u30 vertrokken met een tiental Steenbakkers en Steenbakkers in spe voor een tochtje langs en door de Vlaamse Ardennen.

Het parcours was in grote lijnen hetzelfde als vorig jaar. Via Heestert via krierkes naar Otegem, krieren die er deze keer als een autostrade bijlagen. Waar we vorig jaar nog modder mochten (lees, moesten) "fretten" was het deze keer stof ... In Otegem bijna onze laagvliegervan dienst, die de pijlkes niet zag door zijn overdreven snelheid, kwijtgespeeld. Via Otegem ging het richting Yvegem om langs het Lijsternest de doorsteek naar Tiegem te maken waar ons de eerste beklimmingen opwachten. In totaal 4 of 5 stroken omhooggereden op Tiegemberg in alle verschillende maten en gewichten. Van asfalt, over stapsteentjes, tot asfalt. Van steil, over steiler tot heel steil ... Na Tiegemberg ging het in gestrekte draf richting eerste bevoorrading, waar we met drie van de 10 gestarte bikers aankwamen. Efkes gewacht en ook Rik, Steven en zijn twee "kozens" kwamen er aangevlamd. Steven besloot daar om het korte parcours (30 km) verder te rijden, zogezegd om zijn twee jonge kompanen (13 - 14 jaar) te sparen ... wij weten wel beter ...

Direct na de bevoorrading ging het richting Schelde om deze in Kerkhove over te steken. Een tijdje langs de Schelde gereden om via via aan de voet van de Kwaremont te komen. Nick vreesde efkes dat het via de kasseien omhoog zou zijn ... het is hem vergeven, hij kent de Kwaremont dan ook nog zo goed niet. Vlak voor de kasseien ging het via een krier recht naar de nieuwe beklimming van de Kwaremont, de beklimming langs de grote weg tussen Berchem en Ronse. Niet getreurd, we reden er maar een paar 100 m op om ietske verder linksaf te slaan en een redelijk steile off-road beklimming van de Kwaremont te doen. Een zone die er vorig jaar praktisch onberijdbaar bijlag maar dit jaar heel goed te doen was, alhoewel er toch altijd zijn die hier niet boven raken. Dendeze deze keer wel ... alhoewel ik eerlijk moet toegeven dat Nick en Berre op dat moment toch een paar km per uur te snel reden voor mij. Heb ze dan ook maar laten doen, in plaats van me te forceren, is trouwens nergens goed voor.

Na de Kwaremont ging het richting Kluisberg, waar de gekende bekklimming van Pensemont volgde. Een heel schoon stuk van een anderhalve km klimmen door het bos. Alleen de strook voor het bos ligt me iets minder, een heel steil stuk over de weg, het begin van Pensemont. Ook hier liet ik Berre en Nick rijden. Rik trouwens ook, maar dan vanachteren ... was hier trouwens de laatste keer voor de après dat we Rik zagen.

Via de Vierschaar ging het dan naar het hoogste punt van de Kluisberg, de Toren. Een toffe afdaling, de beruchte gele blosozone (die er deze keer magnifiek bijlag), en nog een plezante afdaling (waar zeker de helft van de bikers afstapte, weet nog altijd niet waarom ...) verder ging het via de flanken van de Kluisberg richting tweede bevoorrading. Is hier zeker de mooiste kant van de Kluis met enorm mooie vergezichten richting de "Woaln". Een paar km verder wachtte de tweede bevoorrading, en stonden ook Nick en Berre te wachten.

Na deze tweede bevoorrading ging het recht naar Rugge waar we de Schelde opnieuw overstaken om via de Scheldemeersen richting Oude Spoorwegbedding te rijden. Ook hier ging het weer wat te snel ... me niet forceren, je weet wel ... Berre had het hier plots in zijne kop gekregen om er een klein snokske (lees enorme schok) aan te geven. Niets voor mij dat, nog zo doorvlammen op het einde van zo een tocht. Dan maar op mijn eigen tempo doorgereden naar den arrivee.

Op het terras aan het plaatselijke voetbalveld nog iets gedronken met ne hoop Steenbakkers en andere forumleden (o.a. Moonrider, Lichterveldenoare, Kristien en Hans) die één voor één arriveerden, precies gelijk de duiven. En daarna nog met de velo terug naar Sint-Denijs. Uiteindelijk een kleine 62 km op de teller staan, een goede voorbereiding voor volgende week maandag, wanneer een rit door de Westvlaamse heuvels rond Ieper op het programma staat, was vorig jaar mijn eerste tocht boven de 50 km ... Dit jaar gaan we minstens voor de 68 km !

Hieronder nog een overzichtje van de gisteren gereden tocht. Volgens dat kaartje start hij wel maar ergens in Otegem, maar blijkbaar was Nick (waar ik het kaartje van schoepte) bij de start vergeten zijn GPS in te stellen, iets wat hij dus maar in Otegem deed.


21:19 Gepost door Cube | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.