04-05-06

over op en neer rijden, veel glijden en nat zijn

59,87 km, 3u24', 17,57 km/u, 740 hm (volgens DVD NGI)

Maandag 1 mei ... stond al van vorig jaar 1 mei in mijn mountainbikekalender aangestipt om het zeker niet te vergeten ... de TT van Ieper. Na wat heen en weer gebel en gesms uiteindelijk hier in Sint-Denijs afgesproken om naar Ieper te vertrekken samen met Berre en Nick.

Thuis, onderweg en in Ieper aangekomen bleek al snel dat het weer het vandaag zou laten afweten. Regen, wind, ... heel anders dan vorig jaar toen het rond de 25 °C was ... Maar niet getreurd, we laten ons daar niet door afschrikken ... toch niet voor de start.

De tocht bleek in omgekeerde richting van vorig jaar te starten. Dus eerst richting Dikkebusvijver (tegen wind !) en helemaal op het eind de Palingbeek. Na Dikkebusvijver ging het richting Klijte en Scherpenberg waar we reeds aan de eerste bevoorrading kwamen (vorig jaar hier de laatste). Onmiddellijk na de bevoorrading ging het door off-road door het "bosje" van de Scherpenberg om direct erna een off-road afdaling te nemen. Eentje die er heel "gletsig" bijlag ...

En toen kon het echt beginnen ... met een off-road beklimming van de Rodeberg direct gevolgd door de Baneberg, ook off-road. Daar al vrij snel gemerkt dat het niet mijne dag zou zijn. Iedere keer dat het bergop ging, moest ik mijn twee kompanen laten rijden. Deels door problemen met mijne voorderailleur die niet op de kleinste "platteau" wilde schakelen, maar nog veel meer door mijn benen die niet meewilden ... Na de Baneberg aan de splitsing van de 54 en de 68 km dan maar aan Nick en Berre gezegd dat ze maar moesten doorrijden en dat ik de 54 km zou rijden.

Alhoewel ... heb daar aan die splitsing een paar minuten staan puffen en toch maar beslist om de 68 km verder te rijden ... Het ging via de Rodeberg recht naar Westouter waar een paar mooie stroken off-road mekaar opvolgden. Na Westouter toch maar besloten om het parcours van de 68 km te verlaten en ter hoogte van de Baneberg weer op het parcours van de 54 km op te rijden, kwestie van toch "heel" terug in Ieper te raken !

Na de Baneberg ging het via een paar stroken off-road richting Dranouter, dat we wel rechts (letterlijk) lieten liggen om een beetje verder de Kemmelberg op te rijden ... en ik die dacht dat hij niet in de 54 km zou zitten. Mis dus ... het was zelfs weer langs de steilste kant omhoogrijden. Eerst een singletrack omhoog, en dan de beruchte kasseitjes ... recht naar dat monument helemaal boven. Gelukkig lukte het ondertussen weer om vooraan de kleinste platteau te gebruiken, of het zou te voet omhoog geweest zijn, nu dus niet.

Na de Kemmelberg ging het in gestrekte draf richting Voormezele waar de tweede bevoorrading wachtte. Koekskes en drankske binnengespeeld en rap weer weg, richting de Palingbeek. Dacht hier efkes dat Nick en Berre me zouden inhalen, maar blijkbaar reden ze toch niet zo veel sneller dan ik, was ze dus nog voor ...

Nu nog de gekende stroken rond de Palingbeek, het verplichte toerke rond Zillebekevijver en we waren terug in Ieper. Heel nat ... waarschijnlijk nog nooit zo nat geweest ! Kan ook niet anders, ne ganse voormiddag in de regen rijden, ne mens zou voor minder nat worden ... Aan de "arrivee" wat droge kleren aangetrokken, en me een soepke besteld en dan was het wachten geblazen achter Nick en Berre. Ze lieten wel niet te lang op zich wachten, maar een 20-tal minuutjes. Daarna nog wat gedronken, ferm gebibberd van de koude en we konden terug naar huis, waar ik een rare vaststelling deed ... bleek dat we vorig jaar dezelfde afstand en een gelijkaardig parcours aflegden aan een gemiddelde dat 4 km per uur (!!) hoger lag ... Zo zie je maar welk een verschil een beetje (heel veel) wind en 3 uur in de regen rond rijden kan uitmaken in vergelijking met droog weer en 25 °C ...

Cube

21:26 Gepost door Cube | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.