14-05-06

 

53,40 km, 2u14', 23,81 km/u

Als uitzondering eens op zaterdag gereden, de zondag is het moederkesdag vandaar ... In Hertsberge afgesproken met Steenbakkers Rik (Ricardo), Kurt en Nick voor eens een vlakke TT, het moet niet altijd constant op en af zijn ! Het werd dus Hertsberge, waar er blijkbaar ook een tocht voor wielertoeristen en zelfs een wandeltocht georganiseerd werd.

Het werd een tocht die onder te verdelen is in drie delen. Bos voor de eerste bevoorrading, krieren tussen de weilanden tussen bevoorrading 1 en 2, en opnieuw bos na de 2e bevoorrading, die trouwens dezelfde was als de eerste.

Voor de rest eigenlijk niet veel over te zeggen, alleen dat het een heel mooie tocht was, met redelijk veel off-road. Maar dan van dat off-road dat door het goede weer precies onroad leek. Bosdreven, krieren, singletracks, ... allemaal heel goed berijdbaar dus. Ook een heel schone singletrack langs het Kanaal Gent-Oostende ergens in Beernem. Eentje voor masochisten ... er zal daar geen enkele biker doorgekomen zijn zonder bloedsporen op benen of armen ... Constant manoeuvreren tussen struiken en rondvliegende takken over een spoor van een paar tientallen cm breed. Was dus kwestie van op het spoor te letten en daarbij nog eens die rondzwiepende takken te ontwijken, en op sommige plaatsen daarbij nog opletten om niet in het kanaal terecht te komen.

Het werd dus een snelle TT na de "trage" klimtochten van de voorbije weken. En het weer liet het deze keer zelfs niet afweten. Er was wel 90% kans op regen (volgens het weerbericht van Nick toch), maar in Hertsberge zaten we blijkbaar in de zone van 10% zonder regen ... We konden dus eindelijk nog eens in droge omstandigheden rijden na de doorweekte tochten van de voorbije twee weken. Ook tot de vaststelling gekomen dat zo een toch op het lijf geschreven is van Kurt, die er van in het begin een heel goed tempo op nahield, we zaten dus duidelijk op "zijn" parcours.

Na de tocht nog iets gedronken samen met de Steenbakkers en Cloclo van het forum en de wekelijkse TT zat er weer op. De volgende zal pas voor binnen een paar weken zijn. We vertrekken volgende zaterdag nl. een weekje op vakantie !

19:19 Gepost door Cube | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** 't zou toch niks voor mij zijn :-)
nog een gezellige avond verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 14-05-06

De commentaren zijn gesloten.